Media

Medium Wenche Karlsen  i media:

Artikkel fra Mediummagasinet:

Født klarsynt og med mediale evner

Wenche Karlsen (44) er født klarsynt og med mediale evner. Hun tror ikke hun kunne lært dette gjennom en utdannelse. – Man kan lære mye av å gå på kurs, men jeg tror at enkelte er født med en sterkere sans enn andre. Jeg bruker derfor ingen hjelpemidler som kort eller annet når jeg snakker med kunder. Jeg bruker min sjette sans og synes det fungerer veldig bra, sier hun.

Wenche Karlsen (44), som er født og oppvokst i Ålesund og Herøy på Sunnmøre, har de siste årene utviklet seg mye på det personlige plan, men hun har også lært seg flere nye teknikker og behandlingsmetoder for å få flere ben å stå på. Hun er utdannet TFT-terapeut (tankefeltterapi) hos Mats Ulldal og har tatt utdannelse i access consciousness. I tillegg er hun biofotonterapibehandler og har tatt kurs i unigue mind ESP 1 og 2 og Silva ultra mind. Hun har også gått kurs hos blant annet Lena Ranehag, Morten Erikson, Marion Dampier Jeans, Ulla Gam og andre.
Siden 2014 har hun tilbrakt til sammen godt over et år på det spirituelle stedet Casa de Dom Inacio i Brasil både som privatperson og som godkjent Casaguide.
– Der har jeg sittet i timevis i meditasjon. Den lengste meditasjonen varte i rundt syv timer. Dette har helt klart styrket mitt klarsyn og mine healingevner, men ikke minst har det gjort meg til et bedre menneske!

Utdannet fengselsbetjent

Wenche har ingen sjelsettende opplevelser fra barne- og ungdomstiden som har gjort at hun har endt opp der hun er i dag, selv om hun i ungdomsårene skjønte at vi mennesker ikke er helt like. Hun er utdannet seg først som kjole- og draktsyer og siden som fengselsbetjent. Hun trodde hun skulle bli møtt med kritikk da hun begynte å jobbe med det alternative. Det ble hun ikke – snarer tvert imot. Hun har kun mottatt positive tilbakemeldinger og mener at folk er mer åpne enn vi tror.
– Jeg var nok i begynnelsen av 30-årene da det begynte å gå opp et lys for meg. Jeg trodde jeg skulle jobbe som fengselsbetjent i kriminalomsorgen i mange år, men ble stadig syk og skjønte innerst inne jeg var på feil plass. Utfordringen var å finne ut hva jeg skulle gjøre. Jeg hadde ikke helt troen på meg selv og at jeg faktisk kunne klare å leve av mine evner. Det var en vanskelig tid med mange søvnløse netter, forteller Wenche, som har jobbet på teletorget siden 2013.

Healeren John of God

En kveld fikk hun en melding fra en svensk venninne som fortalte at hun dagen etter skulle reise til den verdenskjente healeren John of God i Brasil. På det tidspunktet visste Wenche lite om denne såkalte mirakelmannen. Etter at venninnen kom hjem, var hun et annet menneske og anbefalte Wenche på det sterkeste å dra ned selv.
– Jeg nølte litt, men våknet en morgen og bare visste at  må jeg dra. Nå var tiden inne. Noen uker etterpå var jeg på vei. Bare noen uker før hadde jeg fjernet livmoren og tatt en korrigerende osteotomi for å rette opp leggbeinet på grunn av en kneskade. Jeg følte meg som et vrak som måtte ha hjelp til det meste, men jeg har aldri angret! Det ble faktisk vendepunktet i mitt liv! John of God sa til meg at jeg skulle jobbe på heltid med mine evner som klarsynt og healer. Han sa også at jeg og min mann skulle ta med andre mennesker til ham. Min første tanke var at denne mannen er jo gal! Men etter at det fikk synke inn litt så kjente jeg at ja, dette er det riktige – og sånn ble det! Det er jo klart at opplevelsen jeg har hatt i Brasil har påvirket meg mye og vært med på å styrke mitt selvbilde og selvfølelse slik at jeg har vært i stand til å ta bedre valg. Jeg og min mann har drevet med reiser til ham siden da, men vi avsluttet dette i desember da han ble fengslet for påståtte seksuelle overgrep, forteller Wenche, som har måttet strebe mye i livet og har hatt mye indre stress som har gjort henne syk mange ganger.
– Sånn er det ofte når man ikke er på riktig hylle her i livet. Jeg har etter mange års arbeid med meg selv fått en ny hverdag preget av ro, tillit og orden og må si jeg ikke trenger så mye «ferie» lenger. Noe jeg virkelig verdsetter! Men så er det dette med å hele tiden utvikle seg og jeg jobber stadig med å bli et enda bedre menneske, sier hun.

Les mer om John of God her.


Personlige egenskaper

Wenche beskriver seg selv som en rolig og avbalansert person som liker struktur og ro og orden i livet sitt. Dette er noe hun trenger for å fungere optimalt.
– Jeg ser på meg selv som pliktoppfyllende, utadvendt, blid og omtenksom. Jeg kan nok også være sta og utålmodig, og ikke minst har jeg en sterk rettferdighetssans, forteller Wenche, som gikk fra å være ekstrovert til introvert da hun kom inn i 30-årene.

– Jeg har endret meg mye som person i løpet av livet. Etter at jeg startet for meg selv og jobber så mye med energier, har jeg et stort behov for ro rundt meg både privat og når jeg jobber, forteller Wenche, som er opptatt av at mennesker skal være snille og respektere hverandre, noe som nok er påvirket av noen vonde år med en voldelig mann.

– Jeg var i et samboerforhold som var preget av vold. Dette påvirket meg mye og har gjort at jeg verdsetter livet på en helt annen måte etter at jeg kom ut av det forholdet. Jeg brukte mange år på å bygge meg opp igjen og er stolt av meg selv for å ha kommet så langt. Til alle andre kvinner og menn som opplever voldelige kjærester, snu ryggen til og løp så fort beina bærer deg. Det er aldri din skyld at noen slår deg! Livet kan være så uendelig mye bedre, sier Wenche, som i dag er så heldig å ha ektemannen sin som sin største beundrer og som har lært henne hva virkelig kjærlighet er.

Klarsynt veiledning

Når Wenche jobber, bruker hun mest tid på klarsynte veiledninger både på kontoret og via telefon. I hovedsak liker hun best å bruke klarsynet på å få mennesker til å ta bedre valg.
– Veldig mange ser ikke selv hvilke valgmuligheter de har, og der kan jeg hjelpe. Jeg er også veldig opptatt av at mennesker skal ha fokus på det som er bra i stedet for alt som har vært og alt det vonde man opplever i løpet av livet. Etter natt kommer dag, etter vinter kommer sommer. Livet er en evig berg- og dalbane, og like sikkert som nedturen kommer oppturen! Lev mer i nuet og ikke i fortid eller fremtid. Echart Tolle er en fornuftig mann og har kommet med mange gode råd. Jeg anbefaler derfor mange av mine kunder å lese hans bøker, sier Wenche, som også bruker sine mediale kunnskaper siden de på den andre siden ofte vil hjelpe til.
– Det er mange som har mistet en av sine kjære og som ofte står fast i sorgen. Da kan en medial veiledning hjelpe til ved at etterlatte får informasjon og trøst slik at det blir lettere å akseptere tapet og gå videre. For meg er døden en tilstand og ikke en endestasjon. Dette kan være en krevende seanse for meg da jeg som regel føler den avdødes energi og følelser veldig sterkt på kroppen. Jeg tar også på meg smerten som avdøde hadde før de døde, og det kan være temmelig vondt for meg. Jeg hadde en mann som tok kontakt med meg som ønsket en medial veiledning. Han hadde ikke sagt hvem han ville ha kontakt med, men med det samme ble jeg skikkelig dårlig. Jeg hadde så sterke smerter i høyre side og i hodet at jeg fikk problemer med å snakke og jeg følte meg ekstremt sliten. Det var hans avdøde kone som kom gjennom og som døde av hjernekreft. Han fikk beskjedene han skulle, og det var en lettet og fornøyd mann i etterkant, forteller Wenche, som har alle typer mennesker som kunder, alt fra arbeidsledige til direktører, menn og kvinner og unge og gamle.
Wenche har også mange som kontakter henne i forbindelse med bortgjemte ting, samt dyr og mennesker. Blant annet har hun hjulpet mange bønder med å finne igjen dyrene sine, og det gir en god følelse når de ringer og takker henne i etterkant. Hun har også vært med på søk etter savnede mennesker, men da er det kun når nærmeste familie eller politiet ber om det, ellers går hun ikke inn i slike saker.

Wenche savner sjøen hjemme på Sunnmøre da det er helt andre undersjøiske jaktforhold der enn på Østlandet hvor hun nå bor. – Men jeg trives best med å bo på her. I fjor var sommeren på en onsdag på mine hjemtrakter og jeg har blitt veldig glad i og avhengig av å ha litt mer stabilt vær, sier Wenche.

Tankefeltterapeut

Wenche bruker også mye av arbeidstiden sin som tankefeltterapeut etter at hun selv ble kurert for ekstrem edderkoppfobi. Det tok under 10 minutter å bli kvitt fobien med denne teknikken.
– Etter at en svær tarantell fikk krype på armen min, sa jeg at dette skulle jeg også lære og jeg skulle bli god! Jeg startet derfor hos Mats Ulldal, en fantastisk mann som dessverre gikk bort så altfor tidlig. Tankefeltterapi kan hjelpe mot blant annet angst, traumer og avhengigheter. Det er en behandlingsform som kan gi rask bedring og lindring også mot allergier, atferds- og konsentrasjonsvansker, lese og skriveutfordringer, nedstemthet, røykeslutt, sinneproblematikk, smerter, sorg, stress og mer, forteller Wenche som også behandler mennesker med biofotoner. Hun har en spesiell madrass som inneholder over 16 kg med biofotonmateriale. 2 gram av dette avgir samme mengde energivibrasjoner som ca. 1 kg bergkrystall. Dette tilsvarer utrolige 8 tonn bergkrystall.
– Det er en heftig og kraftfull energi som hjelper med å regulere kroppens egne prosesser og aktiverer de selvhelbredende egenskapene kroppen har. Veldig mange klienter har fått god hjelp mot spesielt ryggplager og fått bedre søvn etter å ha begynt å tilføre kroppen biofotoner, forteller Wenche, som også er sertifisert access consciousness bars practitioner.

En gigantisk datamaskin

Under denne behandlingsformen berører man 32 forskjellige punkter på hodet som kalles «bars». Disse punktene er tilknyttet energiflyten som går gjennom og rundt hodet. De forskjellige punktene representerer ulike aspekter i livet, som kropp, seksualitet, kommunikasjon, penger, aldring og kreativitet. Selve behandlingsteknikken går helt enkelt ut på at en behandler berører de forskjellige punktene i en bestemt rekkefølge for å «resette» energien i hjernen.
– Se for deg at hjernen er en gigantisk datamaskin som har lagret alt av tanker, ideer, holdninger, konklusjoner og trossystemer vi har samlet opp gjennom livet. Mye av det som er lagret har sin rot i fordommer, konklusjoner, normer, regler og systemer som vi selv eller omverdenen gjennom et helt liv har «programmert» oss med og som begrenser oss i hverdagen. Dette er ting som hjernen vår oppfatter som «vår virkelighet», som vi tror vi er nødt til å leve med på godt og vondt. Men hvor mye av det vi har lagret er egentlig vår egen sannhet og vår egen virkelighet? Når man berører disse bars-punktene, gir hjernen slipp på den lagrede energien. Dette gjør at vi kan slippe taket både på de begrensningene som omverdenen har lagt på oss og de begrensningene som vi selv har lagt på oss. Dette er en svært bevissthetsutvidende prosess som kan bidra til endring på alle områder i livet og som åpner opp for uendelige muligheter, forklarer hun.

Trygghet og håp

Wenche tror på noe som er større enn oss. En kraft.
– Kall det gjerne Guds kraft, for meg spiller ikke navnet noen rolle. Jeg tror på en universell kraft vi kan støtte oss til. Jeg liker ikke det som jeg opplever som fordømmelse fra Den norske kirke, så jeg har meldt meg ut og meldt meg inn i Norsk Spiritualistisk Trossamfunn og Forening og trives med det.
– Hva er det viktigste for deg i relasjon med kunder?
– Det er å skape trygghet og gi håp, samt å få kunden til å forstå at man som oftest alltid har en valgmulighet.
– Hva kan kundene dine forvente av deg?
– 
Ærlige, seriøse og oppriktige tilbakemeldinger, sier Wenche, som i løpet av karrieren også har opplevd flere artige episoder. Hun husker spesielt Elin godt.
– Hun tok kontakt med meg og var rimelig desperat da hun ikke fant avtaleboken sin etter å ha flyttet. Jeg fortalte at den lå i en kasse sammen med ting hun hadde pakket ned til badet. Dette nektet hun plent på, det var ikke mulig. Dette er meldingen jeg fikk etter at hun hadde funnet boken: «Du tuller. Jeg gikk i eska med bad-tingene som lå ved senga. Der lå avtaleboka akkurat som du sa. Nå har jeg hjertebank! Tusen takk!

Død og sykdom

Wenche er opptatt av at alternativbehandlere forholder seg til gjeldende regelverk og ikke uttaler seg om død og sykdom som kan få uheldige konsekvenser.
– Jeg formidler alltid at det er helsevesenet som tar seg av sykdom. Jeg opplever ofte at mennesker søker alternative veier fordi de føler at helsevesenet har gitt dem opp, og ikke minst av NAV. Her er det viktig å veilede på en god måte. De fleste kundene vet og aksepterer at jeg ikke svarer på spørsmål som helsevesenet skal ta seg av. Når det gjelder kontakten med den andre siden, er det noe annet. De som ønsker kontakt med noen på den andre siden gjør jeg dette for så sant jeg får inn noe. Det gjør jeg som regel, men kanskje ikke akkurat den personen som vedkommende ønsker kontakt med der og da, men kanskje en annen person. Jeg har tillit til at kunden får akkurat den beskjeden som er meningen, sier Wenche, som opplever at stadig flere ledere i arbeidslivet tar kontakt i forbindelse med kontraktinngåelser og ansettelser. Hun føler også at det har blitt mer «stuerent» å benytte seg av spå- og veiledningstjenester på telefon enn det var tidligere.
– Hvis du skal gi ett generelt råd til andre mennesker, hva vil det være?
– Gi litt mer faen! Ikke ta alt så seriøst! Per Fugelli var en klok mann. Jeg bruker alltid å si «lag dette til en god dag» for å holde fokuset på nettopp denne dagen og at det er vårt eget ansvar å fylle den med gode ting!

For bestilling, gå hit: www.stenaline.no/stenacruise/temacruise/spirit-at-sea

Bli med på Spirit at Sea!

Medium inviterer sine lesere med på Norges første alternativcruise «Spirit at Sea»! I Medium utgave 5-2019 får du et gavekort som kan benyttes. Vi håper å se deg på høstens store happening!

Hold av datoene fredag 13. til lørdag 14. september i år, for da kan du bli med på Norges første alternativcruise, Spirit at Sea. Medium arrangerer dette i samarbeid med Stena Line

Her blir det muligheter for å oppleve spennende foredrag og workshop, meditasjon, yoga, møte klarsynte, healere og se noen av landets mest spektakulære profiler i aksjon. Du kan nyte en seilas med magi og mystikk i sosialt samvær med likesinnede.

Workshop med Lilli Bendriss

En hovedbidragsyter på dette cruiset er Lilli Bendriss, som i mange år har vært medium i Åndenes makt på TVNorge. Her imponerer hun stadig med sine treffende og konkrete beskrivelser av avdøde personer hun aldri før har hørt noe om.

Lilli Bendriss, slik hun er avbildet på sin siste bok «Alt jeg ser», utgitt på Gyldendal forlag i 2018. Foto: Per Heimly

På Spirit at Sea skal hun holde en spennende workshop med kanalisering, som hun beskriver slik:

‒ Dette er en stund av samskaping hvor vi forbinder oss med vår historie og vår reise gjennom universets minnebok. Vi er multidimensjonelle og vår historie tar aldri slutt. Gjennom visualiseringer og guidede meditasjoner kan vi forløse gammel karma og bevisstgjøre vårt potensiale og vår skaperkraft i vårt liv i dag. Mine samlinger blir til under guiding fra mestrene som jeg samarbeider med og derfor kan det ikke settes en eksakt agenda på forhånd. Kom med et åpent hjerte. Det er alt som trengs. Håper å se deg. I kjærlighet og respekt.

Lilli vil også komme innpå temaet tidligere liv, som hun har skrevet litt om i sin siste bok Alt jeg ser (2018), utgitt på Gyldendal forlag.

Hypnose med Torgrim Holte

Hypnotisør og hypnoterapeut Torgrim Holte har hatt sine egne TV-show om hypnose både i Norge og utlandet. I 2001 var han hypnotisør og programleder for Hjelp, jeg er hypnotisert på TV 2 og i 2001 hadde han hypnoseprogrammet Over grensen på samme kanal. I 2003 og 2004 produserte han over 50 episoder av sitt hypnoseshow for den arabiske TV-kanalen MBC1.

Siden jobbet han blant annet med «corporate events» og «røykeslutt-hypnose». I 2008 og 2009 lagde han TV-serien Mary Constance for TV Haugaland og Altibox med 13 programmer, der han reise langs kysten på Vestlandet og hadde flere kjente gjester. Han har også hatt sitt eget teatershow og han har underholdt norske soldater i utlandet. I 2018 returnerte han til norsk tv i VGTV-serien Spårtsklubben hvor han hypnotiserte tidligere hockeyspiller Erik Follestad Johansen. Programmet fikk stor oppmerksomhet på sosiale medie

Møt våre klarsynte veiledere

De klarsynte veilederne Wenche Karlsen og Monica T Løvås skal delta på Spirit at Sea.

Wenche Karlsen er klarsynt veileder og medium.

Wenche Karlsen fra Fosnavåg på Sunnmøre er medium og jobber med å hjelpe og veilede mennesker i livets valg og utfordringer. Hun er født klarsynt og bruker ingen hjelpemidler. Wencke kan kontakte våre nære og kjære som har gått over på den andre siden.

‒ Mange som føler de står fast i sorgen kan oppleve en ro etter en slik samtale/kontakt, sier hun. Evner til å se og høre ting ikke alle andre kan, er evner hun alltid har hatt. Wenche har også gått mange kurs for å bli mer bevisst på evnene og på hvordan man bruker de til å hjelpe andre på en best mulig måte. Hun er kurset av blant andre Marion Dampier-Jeans, Silva UltraMind, UniqueMind ved Deborah Borgen, FaithCure Evolution ved medium Lena Ranehag og Morten Eriksen. Les gjerne mer om Wenche i denne artikkelen: Wenche snudde spiralen!

Klarsynt veileder, tarotist og healer Monica T. Løvås.

Monica T. Løvås er født klarsynt, og er også tarotist og healer. Det var i møter med synske Anna Elisabeth Westerlund hun ble ordentlig klar over sine evner og fikk en ny forståelse av hva det vil si å være synsk, «ta inn» og kanalisere. Da var hun 17 år og Westerlund hjalp henne slik at det som før hadde vært «skummelt» og «fortiet», ble en inspirasjon slik at jeg videreutviklet mine evner. Senere lærte hun å bruke tarotkort og benytter disse i samtaler for å supplere informasjonen hun tar inn. Monica elsker jobben sin og føler seg privilegert som kan hjelpe mennesker.

Biofotoner Medium

 

Artikkel fra Mediummagasinet:

Wenche snudde spiralen!

Medium Wenche

Av Julie C. Høie

Noen benytter motgang som springbrett til medgang

Hun var selv kjørt fast, fanget av en psykopats kvelende grep, men Wenche Karlsen, kjent som Medium Wenche, kom seg ut av det vonde forholdet og jobbet seg sterk med selvutviklingskurs. Dette åpnet opp for evner hun alltid hadde hatt, men som hun ikke hadde brukt. I dag benytter hun disse evnene til å hjelpe andre opp og ut av grøfta.

Wenche Karlsen fra Sunnmøre var langt nede i livet, så langt nede at hun vurderte å ta sitt eget liv. I dag er hun veldig glad for at hun ikke gjorde det. Og hun er kanskje aller gladest for at hun kom ut av forholdet i live.
– Det var en nedadgående spiral nesten fra det øyeblikket vi ble sammen. Han fortalte meg tidlig at han hadde slått sin forrige kjæreste, og jeg – som skråsikkert sa at jeg ville kaste ham på dør om han noen gang rørte meg – befant meg kort tid etter i samme situasjon, sukker hun.
Hun måtte nesten bli slått i hjel før hun kom seg ut av det vanskelige forholdet.
– Det høres kanskje rart ut, men jeg er faktisk veldig takknemlig for at jeg ble utsatt for ham, for det var arbeidet jeg gjorde med meg selv i etterkant av forholdet som for alvor fikk meg til å innse at jeg har evner som kan hjelpe andre, smiler Wenche.

Kunne se fremtiden
Sunnmørskvinnen er i dag bosatt i Halden, og hun får stadig større pågang av folk som søker hennes råd. I alternativrollen kaller hun seg for Medium Wenche. Hun vurderer nå å slutte som fengselsbetjent for å satse for fullt på heltid på å hjelpe så mange hun kan med sine evner som klarfølt og klarsynt medium.
At hun har evner, er ikke noe hun nylig har oppdaget. Wenche har lenge følt at hun har hatt dem, men aldri på en måte hvor hun så for seg at hun skulle kunne leve av dem på den måten hun gjør i dag.
– Jeg hadde en god barndom som var preget av mye idrett, men jeg kan ikke huske å ha merket noe til evnene mine i barndommen. Evnene ligger nok i familien, men hvorfor det er slik, aner jeg ikke.
Selv var ikke Wenche klar over at hun hadde spesielle evner før hun kom i tenårene. Da viste de seg ved at når folk snakket om ting, «så» hun i sitt indre hva som ville skje i fremtiden.
– For eksempel om en venn var bekymret for noe, så kunne jeg se om det de var bekymret for, ikke ville være noe å bekymre seg for. Lenge trodde jeg at alle hadde det slik, men jeg forsto jo etter hvert at dette ikke var vanlig.

Tvilte på seg selv
Aksepten for det alternative har hatt en eksplosiv økning de siste årene, men da Wenche var i tyveårene på begynnelsen av 2000-tallet, var aksepten langt lavere enn det den er i dag. Hun turte derfor ikke å stå frem med det hun så, i redsel for å fremstå som gal. Den voldelige ekskjæresten sørget også for å få Wenche til virkelig å tvile på seg selv.
– Evnene mine kom ikke skikkelig frem før etter at jeg kom ut av forholdet. Da tok jeg masse selvutviklingskurs for å lære å forstå hvordan jeg på så kort tid hadde kunnet la det som skjedde skje, sier hun stille.
Wenche befant seg i den mørkeste kjeller da halvannet år med helvete var over. Det hele endte den kvelden hvor hun ble så alvorlig angrepet at sønnen hennes på 11, som var hjemme, reddet henne ved å ringe nødnummeret 113. Hun var totalt fysisk og psykisk nedbrutt, og det aller verste var at volden ikke fikk konsekvenser for mannen som nesten drepte henne.

Ble beskyttet av politiet
Medium Wenches ekskjæreste jobbet i politiet, og da politiet ble tilkalt til hennes hjem, så møtte de ham som en kollega og ikke som en voldsmann. Det utrolige skjedde. I stedet for å sette ham i arresten tok de voldsmannen med på fest. Til tross for at de møtte Wenche både blå og gul etter volden, ble saken henlagt. Hun beskriver det hele som en klassisk voldshistorie, der hun til å begynne med forsvarte ham.
– Jeg har tilgitt ham, men har fortsatt problemer med å tilgi dem som beskyttet ham, sier Wenche, som kjenner til flere som har vært utsatt for vold av folk som jobber i politiet. Hun tror at dette er en yrkesgruppe som tiltrekker seg veldig mange maktsyke personer.
– Han jeg var sammen med, brukte sin rolle for alt det var verdt, og gjorde meg liten ved å si at ingen ville tro på mitt ord mot hans. Det er en fryktelig farlig ting, og en veldig vanskelig situasjon å befinne seg i, understreker hun.

Styrket
Da Wenche var i forholdet, så hun ikke klart, men evnene hun alltid har hatt, styrket seg i denne perioden. Hun opplevde også mye kontakt med «den andre siden» i den turbulente tiden. Dette var med på å hjelpe henne gjennom det vonde hun opplevde.
– Da jeg sto i forholdet, var jeg ikke meg selv, men da forholdet tok slutt, så jeg at intuisjonen min var blitt sterkere. Jeg har utviklet en veldig sterk magefølelse, så når folk sier noe, kan jeg raskt vite om det er sant eller ikke det de sier.
Wenche beskriver det hun ser som et indre univers, og hun har fått stadig større trygghet på hvordan hun skal formidle det hun ser til andre. Folk som oppsøker henne, gjør det via telefon, eller de kommer hjem til henne. Hun foretrekker helst det siste, for hun setter pris på den kontakten som oppstår ansikt til ansikt med en person.

Sannheten svir
Wenche gikk virkelig inn for å snu det negative til noe positivt da hun kom ut av forholdet, og i etterkant har hun fått en åpenbaring om hvordan sinnet fungerer, og på hvilken måte vi lett kan manipuleres. Hun har gjennomført en rekke kurs etter bruddet.
Blant annet var hun på kurs med Marion Dampier-Jeans, Morten Eriksen, Lena Ranehag, Silva UltraMind og Unique Mind – alt for å kunne lære å bruke evnene sine på best mulig måte. Siden 2007 har hun jevnlig tatt imot folk som har kommet hjem til henne, og i fjor opprettet hun firmaet Medium Wenche.
– Hvem oppsøker deg?
– De fleste er damer i 50- til 60-årene. Jeg tror den eldste som har ringt, er i 80-årene, og den yngste er kanskje 25 år eller noe rundt der, så det er ikke de helt unge. Deres problemer er gjerne jobb og kjærlighet, og så lurer de på hvordan fremtiden vil bli.
Og det prøver Wenche bokstavelig talt etter beste evne å fortelle dem.

Vær konkret
Tilbakemeldingene på det Medium Wenche sier, går litt opp og ned. Ikke nødvendigvis fordi det hun formidler, er feil, men fordi hun våger å gi folk ærlige tilbakemeldinger. Hun vil ikke bare fortelle folk det de vil høre. Veldig ofte er ikke den sannheten hun ser, det som innringerne hadde ønsket. Enkelte som ringer, ønsker seg bekreftelser på ting de selv føler, men Wenche forteller dem bare det hun ser.
– Da kan det hende de blir litt snurte, for aller helst ønsker de at jeg skal fortelle dem om at ting skal bli slik de har sett for seg at de skal bli. Når jeg sier noe annet, så kan de altså reagere med sinne eller bli lei seg, sier Wenche, som har tenkt å fortsette å være ærlig.
Hun er også nøye med å understreke at hun ikke driver med å spå folk. Hennes tjenester er fri for kort og andre metoder, hun benytter kun sitt indre syn.
– Når folk spør meg generelt om fremtiden, kan det fort bli svindyrt. Jeg kan snakke i det vide og det brede. Jeg anbefaler heller derfor folk å tune seg inn på noe spesifikt de vil vite mer om. Da er det enklere å gi dem konkret informasjon om det jeg ser.

Sterke opplevelser
Folk har gjerne et sterkt behov for å få svar på alle deler av livet, men Wenche har opparbeidet seg en høy integritet i sitt arbeid, og ønsker derfor ikke å snakke om hva som helst. Blant emnene hun ikke ønsker å gi noen svar på, er helse. Hun unngår å stille diagnoser og henviser da folk til å ta kontakt med legen sin. Ser hun at noen har en kul i brystet eller lignende, unngår hun å fortelle dette direkte, hun gir heller en anbefaling om at vedkommende bør gå og kontrollere seg hos lege.
Det er mange som ringer, og mange historier Wenche har vært vitne til gjennom årene, men det er spesielt en episode hun husker som gjorde ekstra inntrykk på henne.
– Jeg husker en dame jeg hadde husrens hos. Det var en veldig sår og spesiell historie, for moren hennes gikk igjen i dette huset. Det var veldig sterkt da jeg bragte videre beskjeder moren hadde til henne. Da fikk hun en bekreftelse på at det var hennes mor som gikk igjen. Det var veldig sterkt.

Bekreftelse fra den andre siden
Situasjoner der Wenche har oppnådd kontakt med den andre siden, er noe som gjør inntrykk på henne generelt.
– Når du observerer hvordan mennesker som får svar på ting fra den andre siden reagerer, så er det en helt utrolig opplevelse. Jeg ber alltid om en bekreftelse, og da forstår de som er hos meg her på jorden alltid at jeg har med en fra den andre siden. Jeg blir også veldig takknemlig når folk ringer og takker meg for veiledningen jeg ga dem. Av og til står vi overfor beslutninger det kan være vanskelig å vurdere på egen hånd, og det er her jeg kan hjelpe, forteller hun.
– Jeg synes ikke noe om «bare å spå» til de som vil vite ting av nysgjerrighet. Jeg liker å hjelpe de som står litt fast og ikke kan finne veien selv. Veldig mange som tar kontakt, har mangel på selvtillit, og hvis jeg kan være med på å gi dem dette, så kjenner jeg virkelig at jeg vil gjøre det. Jeg kan også hjelpe de som står fast i sorg etter å ha mistet noen, smiler Wenche, som er ydmyk og takknemlig over evnene hun har fått, og som nå snart vil kunne hjelpe folk på fulltid. Det ser hun frem til.